Berki Krisztián büntetőfékezett a Szuezi-csatornában
Reklám

Port Said – Berki Krisztián közszereplő ellen vízi veszélyeztetés és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás miatt emeltek vádat egy friss büntetőfékezéses ügy miatt. Berki a vád szerint március 23-án befékezett egy 200 ezer tonnás konténerszállító hajó előtt a Szuezi-csatornában, a hajó pedig hiába próbálta elkerülni az ütközést, beleszaladt az elé vágódó járművébe.

Az Egyiptomi Ügyészség vádirata szerint Berki 2021. március 23-án, a Port saidi Al Kabudil utcában autózott, majd a Szuezi-csatornába hajtott, egyenesen az Ever Given nevű konténerhajó hajó, mert Berkinek nem tetszett, hogy ilyen „prolin” néz ki a hajótest fényezése. „Semmi veretős, semmi vadulós, és a kapitány is olyan inget vette fel, amit már korábban is viselt, ezt nem hagyhattam annyiban” – mesélte Berki Krisztián az Egyptian Times lapnak.

A hajó kapitánya ekkor félrerántotta a kormányt, amivel keresztbefordította az óriási testet a csatornán, de így is meghúzta Berki autóját, amelyben 155 ezer forintos kár keletkezett. A hajót, a hajótársaságot, és a világgazdaságot becslések szerint 720 milliárd kiesés fenyegeti.

Berki szerint ő nem hibás, és ott sem volt a helyszínen, de mint fogalmazott,„az ország leendő miniszterelnökeként vallom, néha az igazságtalanságot is el kell fogadni”. Információink szerint felesége, Berki Mazsi már a helyszínre repült, hogy videóban igazolja férje álláspontját.