Chipset ültethetnek a kutyákba egy új EU-s rendelet szerint
Reklám

BRÜSSZEL, LONDON – Kötelezővé tenné az Európai Unió a háziállatokba történő chipsültetést – adta hírül az MTI. A közlemény szerint 2020-tól minden domesztikált állat, melyre jellemző a szökés – kiemelve a macskákat és a kutyákat – beültetésre lehet kötelezve. A külön erre a célra kifejlesztett burgonyaszirmokat állatorvosok ültethetik majd be, mindezt azért, hogy a szökött állatokat könnyebb legyen beazonosítani, mivel minden állat más ízesítésű és alakú szirmot kap majd. „Egyelőre nem tisztázottak a rendelet részletei, bizonyára nagy a kavar most odakint. Mi is csak annyit tudunk, hogy a bőr alá, a gyomortól minél távolabb kell majd elhelyezni a chipset” – nyilatkozta lapunknak egy állatorvos.

Időközben a brit fővárosban több ezren tüntetnek már az utcákon, ugyanis elfogadhatatlannak tartják, hogy burgonyából készítenék a chipseket, holott vannak sokkal fenntarthatóbb és kisebb környezeti lábnyommal termeszthető zöldséget. A tüntetők eleinte avokádókat ábrázoló táblákkal protestáltak, de ezeket hamar eldugták, miután valaki mutatott nekik egy cikket, amiből kiderül, hogy az avokádó mégsem vegán.

Frissítés: Közleményt adott ki a Chio-t is forgalmazó Intersnack Magyarország Kft., ebben azt írják, üdvözlik a döntést, és rendelkezésre állnak majd mind a fejlesztésben, mind a gyártásban.