A Katica utcai óvodába szerveik ki a Szegedi Tudományegyetem valamennyi karját
Reklám

SZEGED – A szegedi Katica Utcai Óvodához kerülhet több kar is az egyetemről – tudta meg a Szegedi Idők. Lapunk információi szerint erről még a hétfői szenátusi ülés előtt, pénteken döntöttek. Minderre azért lehetett szükség, mert Rovó Lászlóék félhettek, hogy ha mégsem megy át az alapítványba kényszerítés, akkor kezdeményezhetik a jelenlegi vezetés eltávolítását. A hatalmat bebiztosítandó azonban ezzel a módszerrel még időben „kimenekítették” a BTK-t és a GTK-t is, de a következő hetekben több egyetemi karról is kiderülhet, hogy fenntartót vált.

Biztos egyetemi forrásból tudjuk, hogy a 2021/22-es tanévet a szegedi gazdasági és bölcsészhallgatók a Katica utcában kezdik. Nagy Annamária, egy neve elhallgatását kérő óvónéni a Szegedi Időknek elmondta, Rovó László, Fendler Judit és Palkovics László személyesen jártak az oviban pár nappal ezelőtt. „Majd’ kiugrott a szívem, amikor megláttam, kik kopogtatnak; azt kérdezték van-e szabad helyiség. Mondtam, hogy hát a szertár meg a régi kiscsoportosok szobája ott van, de azok elég kicsik” – fogalmazott Nagy. Úgy tudjuk, hogy a bölcsészkar és a gétékások is itt lesznek elhelyezve.

Az ovisok már nagyon várják, hogy együtt tanulhassanak idősebb társaikkal, meséli Nagy. Ő is bizakodó, szerinte nem lesznek ellenérzések. „Mi odaadjuk az építőkockákat, vagy a kisvonatot is, jó lesz ez.”