Különleges kokainfajtákkal ismerkedhetnek az érdeklődők az I. Szegedi Porfesztiválon
Reklám

SZEGED – 250 program és több mint 400-féle kokain várta az érdeklődőket a május végén Szegeden rendezett első porfesztiválon. A Széchenyi tér közepén, a korzón a korábbi évek borfesztiváljaihoz hasonló fabódékban sorakoztak Magyarország és a világ legelismertebb termelői. Csak a dél-amerikai Kolumbiából közel kéttucatnyian érkeztek portékáikkal.

A háromnapos rendezvényen számos híresség is megfordult: Manuela Escobar az édesapja által alapított családi vállalkozásról mesélt, míg Deutsch Tamás kétóránként induló porkóstolókat vezetett a belvároson keresztül. Utóbbi keretén belül ikonikus szegedi vendéglátóhelyek és közintézmények mosdókagylóiról szívták fel a különlegességeket.

A szervezők a környezetre is odafigyeltek: ötszáz forintért bárki vásárolhatott visszaváltható húszezrest, amit használat után több ponton is visszaváltottak. A rendezvény nyitónapján Botka László és Karikó Katalin lejárt parkolókártyákkal mértek ki 1000 utcányi kokaint a közönségnek – a legkisebbek és a legnagyobbak is közösen trippeltek a napsütéses téren. A polgármesteri hivatal hétfői közleménye szerint a rendezvény sikeres volt, jövőre is megrendezik.