Két hét szobafogságra ítélték Hajdú Pétert
Reklám

BUDAPEST – Megegyezéssel zárult Hajdú Péter büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult. Hajdút 14 nap szobafogságra ítélték, ezt az emeleti kisszobában kell majd eltöltenie.

Az ítélet szerint Hajdú Péter a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák miatt több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. Mindemellett bizonyosságot nyert az is, hogy Hajdú Péter egy szarkupac, ami súlyosbító tényező.

A bulvárceleb a következő két hetet az emeleten rumlis szobaként használt 18 négyzetméteres helyiségben tölti majd, mosdóba naponta egyszer mehet majd ki, élelemellátását egy BV-munkatárs intézi. Hajdúnak ugyanakkor megengedték, hogy ez idő alatt műsort forgasson, így holnap 20 órától már látható is a Szobafogságban Hajdú Péterrel első epizódja a TV2-n. A vendég M. Richárd lesz, aki szintén szobafogságban van, a folyosó túloldalán.

A tárgyalásra bár nem volt hivatalos, a folyósón mégis ott volt Puzsér Róbert, aki ujjongva fogadta a hírt. Furán kacarászva és egyszerre hosszasan őzve a Szegedi Idők riporterének elmondta, arról van szó, hogy Hajdú is jól példázza, hová jutott a posztmodern világ a meetoo-hisztinek és Karácsony Gergelynek köszönhetően.