Karácsonyfadíszítés-közvetítés a Szegedi Időkön  – ÉLŐ
Reklám

SZEGED – Élőben jelentkezünk a Klauzál térről, ahol ezekben a percekben is a város karácsonyfáját díszítik a szakemberek. Kövesse közvetítésünket!

 

11:48 – Kiss-Rigó László a helyszínen, kezdődhet a fa megáldása

Az összes dísz felkerült, délben Kiss-Rigó László szentmise keretein belül áldja meg a díszítést. Ha itt végzett, a Tisza Lajos körúti fényfüzéreket szenteli fel.

 

10:51 – Hamarosan feladogatják a világítós szarokat

 

10:35 – Nem éri el

Most kaptuk a hírt, hogy az emelőn dolgozó Ottvar Ádám akárhogyan nyújtózkodik, nem éri el az egyik ágon fennakadt dugvillát. Lehet, hogy arrébb kell mennie a kosárral.

 

10:23 – Már viszik a csillagokat is

Miután végeztek a hetedig gömbdíszcsokor elszállításával, nekifogtak a világítós csillagok transzportálásának. Az alábbi felvételen Kovács Zoltán alkalmazott egyszerre hatot is visz – szerintem megvan, ki lesz a hónap dolgozója!

 

10:04 – Százezrek követik élőben a díszítést

Ezekben a percekben világszerte mintegy 500 ezer ember nézi különféle televíziókban a szegedi karácsonyfa feldíszítését. Hírportálok is erről írnak, például a Bloomberg:

10:02 – Ebédidő

Több órája folyik a nehéz munka, most ebédszünetre vonulnak a dolgozók. Legközelebb uzsonna lesz 11:30-kor, majd egy fél 13 órai nasi után 15 órakor vacsoráznak.

 

9:45 – Megkezdték a hetedik gömbdíszcsokor elszállítását a furgon platójától a fa sarkáig

A hópihék már a kerítésnek támasztva pihennek, most jöhetnek a gömbök.

 

9:22 – Pápa: a szegedi karácsonyfa melegséget hoz az elveszett léleknek

A most 83 éves Ferenc pápa Facebookon közvetített élő videójában üdvözölte a Klauzál téren dolgozókat, és áldásáról biztosította a karácsonyfát.

 

9:04 – Íme az előző kép, csak a másik irányból lőve

 

9:03 – Fotón mutatjuk az első díszek felhelyezését

 

8:58 – Retro: ilyen színűek voltak az elsőként kicsomagolt gömbdíszek az elmúlt években

2019: ezüst
2018: arany
2016: ezüst
2015: senki sem emlékszik
2014: ezüst
2013: ezüst
2012: ezüst

 

8:41 – Kicsomagolták az első gömbdíszt

Rövid reggeli szünet után máris megkezdték a díszek dobozokból történő óvatos kiemelését. Idén az első gömbdísz ezüst színű volt.

 

7:34 – Begurult az első furgon, pattannak a csövesgránátok

Helyszíni riportereink jelentik, hogy megérkezett a környezetgazdálkodás első járműve, melyből 5 férfi tántorgott ki. „Egy gyors kézropogtatást követően máris nyíltak a „reggeli italok”, kenődtek a májkrémes kiflik” – írta kollégánk.

 

6:56 – Üres a fa, de nemsokára nem lesz üres, hanem teli lesz díszítéssel. Olyan izgalmas!

Órák kérdése, és ahol eddig nem voltak díszek, ott lesznek. A Szegedi Idők stúdiójában itt van velünk Rruffmmann Gábor, a Magyar Ünnepi Gömbdíszek, Zenélő Mikulások, Fényfüzérek és Villogós LED-sorok Egyesület elnöke. „Nem hétköznapi a mai nap, idén ha jól emlékszem ez az első, hogy a városban felállítják Szeged karácsonyfáját. Legutoljára talán 2019-ben történt ilyen” – emlékezett vissza a szakértő.