Soros Györgyöt indítja az ellenzék 2022-ben
Reklám

BUDAPEST – Újabb döntéseket hoztak a demokrata ellenzéki szövetség (DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd) pártelnökei a november 24-én tartott, negyedik találkozójukon. A legsúlyosabb talán, hogy bejelentették, Soros Györgyöt indítják a 2022-es választásokon a miniszterelnöki székért. A pártok közös közleményükben leszögezték: „Magyarországnak világot látott, tapasztalt, és nem utolsó sorban őszinte vezetőre van szüksége, nem erre a darab ráncos szarra”. Jakab Péter, a Jobbik elnöke tisztázta, hogy ráncos szar alatt nem Soros Györgyre, hanem Orbán Viktorra céloztak, majd kihangsúlyozta, pártjával büszkén áll a sikeres magyar származású üzletember mellé.

Megosztották azt is, hogy milyen nevek merültek még fel lehetséges jelöltként, és hogy végül ők miért nem voltak befutók. Íme:

  • Nagy Feró – a fiatalok nem ismerik, béna.
  • Gyurcsány Ferenc – sokáig befutó volt, de pont szabadságon lesz a választásokkor.
  • Botka László – félő volt, hogy szivárogtat, túl hiteles.
  • Nick Vujicic – nem tud kormányhatározatot aláírni.
  • Orbán Viktor – a Fidesz már stipstoppolta.

Mindezzel persze kútba esik a tervezett ellenzéki előválasztás. Ezzel kapcsolatban azt írták, full leszarják a szavazókat, csak hatalmat és pénzt akarnak, amire így van a legnagyobb esélyük. „Ha nem is győz ez a trottyos zsidó, a cash akkor is megvan, mert ki van tömve AF (ezt ne rakjátok be a közleménybe XDD)” – nyilatkozta Fekete-Győr András a közös közlemény végén.