Nagyszülőzős csaló húzott ki milliókat egy szegedi fiataltól
Reklám

SZEGED – A gyanúsítottak 9 millió forintot csaltak ki 23 éves áldozatuktól – írja a police.hu. Szerencsére a rendőrök három nap alatt kézre kerítették őket. Egy 23 éves férfi tett bejelentést a rendőrségre 2020. november 16-án arról, hogy előző nap egy nő 9 millió forintot csalt ki tőle. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy 15-én 19 óra körül csörgött a telefonja. A vonal másik végén nagymamájaként mutatkozott be valaki, és elmondta, hogy balesetet szenvedett a Belvárosi temetőnél, ezért sürgősen szüksége van 2,7 millió forintra, mivel ki kell fizetnie a másik járművezető kárát. Az állítólagos nagyszülő külön felhívta a figyelmét a fiatal férfinak arra, hogy ő most nem tud elmenni a pénzért, ezért egy barátját küldi érte. A sértett hitt a telefonálónak, és odaadta a kért összeget az ismeretlen férfinak.

A nyomozás adatai szerint a csalónak ez nem volt elég. Mivel látták, hogy áldozatukat sikerült félrevezetniük, újra felhívták, és a „nagymama” további 6,3 millió forintot kért tőle. A férfi ezt is teljesítette nekik, így összesen 9 millió forintot adott át egy számára ismeretlennek, gondolva, hogy ezzel a bajba jutott nagymamáját segíti. A 23 éves sértett csak órákkal később döbbent rá, hogy átverték. A szegedi nyomozók, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai nagy erőkkel az elkövetők felkutatásába kezdtek. A rendőröknek hamar a látókörébe került egy 66 éves sándorfalvi férfi, valamint 64 éves párja. Összehangolt akció keretein belül 2020. november 18-án kora este elfogták, majd előállították a gyanúsítottakat a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Szegedi Rendőrkapitányság csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

A rendőrség arra kéri a fiatalok családját, közvetlen ismerőseit, hogy hívják fel rokonuk figyelmét a fentiekhez hasonló történetekre, bűnelkövetési módszerekre.