Végre: visszakapták az autósok a Kárász utcát
Reklám

Az első fecskék már használják is az utcát. Ne feledje Ön sem: szokatlan lehet, de hajtson nyugodtan rá a díszburkolatra, mától szabad. Fotó: Robert Capa / Szegedi Idők

SZEGED – Emlékeznek még kedves olvasóink azokra a szép időkre, amikor boldog-boldogtalan parkolhatott a Klauzál téren, hajthatott keresztül a két évtizede nyugati mintára sétálóutcává lefokozott Kárász utcán? Ugye, gyönyörű emlékek! Nos, a mai nappal végre visszaállt a rend, a város beadta a derekát, újra az autósoké lettek ezen közterek, sőt a Széchenyi téri korzó is a négykerekűek szolgálatába állt: itt 2×2 sávon haladhat szerdától a forgalom. Fontos, közérdekű ugyanakkor megemlítenünk, hogy a gyalogosokat és kerékpárosokat kitiltották ezekről az utcákról, nekik javasolt a Feketesas utcán történő kerülő.

A helyi vállalkozások üdvözölték a döntést: a McDonald’s jövő héttől autósokat is kiszolgál, de más üzeletvezetőktől is tudjuk, kísérletezésbe kezdtek a híres ex-korzó vállalkozói: jöhet a drive-through antikvárium és használtruha-üzlet is.

Önkormányzati forrásunktól megtudtuk, hogy hamarosan újabb fejlesztések következnek: a Belvárosi hídról kitiltják a gyalogosokat, kerékpárosokat, illetve a közösségi közlekedést, és így három forgalmi sávon járnak majd az autók. Reggel a belváros felé, délután Újszeged irányába lesz kettő sáv használható. Másik várható innováció, hogy parkolóház épülhet a Dóm téren, a templom előtt. De ne ijedjen meg senki, a karácsonyi vásárokat nem helyezik át, ezen rendezvények számára lesz hely a négyemeletes betonépület tetején, ahonnan a belvárost is megcsodálhatják majd a hangulatos fabódék között kocsizók.