Szegedig hosszabbították volna a felcsúti kisvasutat, ha nyer a kormánypárt
Reklám

FELCSÚT, SZEGED – Szerkesztőségünk postaládájába dobott be ma reggel ismeretlen személy egy borítékot, melyben arra utaló dokumentumok szerepelnek, hogy amennyiben Nemesi Pál megnyerte volna októberben a szegedi polgármesterválasztást, úgy kánaáni körülményeket teremtettek volna meg a városban. Például tízezer lakónként építettek volna egy futballstadiont, azonnal megkezdték volna a harmadik híd kivitelezését, és akár negyedik és ötödik átkelő is létesülhetett volna a Tisza felett. Ezen a tortán már valóban csak a hab, hogy a felcsúti kisvasutat Szegedig hosszabbították volna, hogy fellendítse a turizmust.

Ennek útvonala nem tisztázott, mert bár egy kezdetleges útvonaltervezet mellékelve van, a papírok között szerepel egy felszólítás, miszerint „Nyomvonalat csak 13-a után jelöljetek ki, ellenzéki kézbe került városokat 50 kilométerrel elkerülni!” Annyi sejthető egy helyszínrajz alapján, hogy Szegeden belül az 1977-ben megszűnt gazdasági vasút vonalát követte volna, tehát a Roosevelt térről indulva a Tisza-parton haladva hagyta volna el a várost. Az sem tiszta egyébként, hogy a választások előtt miért nem kampányoltak ezzel.

A fentebb látható útvonaltervezet szerint már biztosan nem épül meg a hosszabbítás, lévén Szeged megmaradt ellenzéki város, ráadásul Budapest és Dunaújváros sincs már a kormánypártok kezén. Ehhez mást nem is szükséges hozzáfűzni, ismételten látszik, ahogyan a liberális hatalomátvétel ellehetetleníti országunk fejlődését, szépülését.