Vége a történetnek – baksi romák megvásárolták a Szőke Tisza maradványait
Reklám

BAKS – Egy baksi roma család vásárolta meg a legendás magyar gőzhajó, a Szőke Tisza roncsait – tudta meg a Szegedi Idők. Lapunknak nyilatkozott az új tulajdonos, Lakatos „Zsa” Krisztián: „Mit akarsz te itten, mi? Tudod mit kérdezgessé e” – mondta Lakatos, aki felsővezetőként dolgozik fémkereskedéssel foglalkozó családi vállalkozásuknál. A Szegedi Idők értesülései szerint a hajót 5 ezer forintért vásárolta meg a baksi cég, melynek munkatársai ezekben a percekben is a roncs elszállításán ügyködnek: egy bézsszín Ladával és egy sötétzöld Suzuki Swifttel próbálják a vízből kihúzni a járművekhez gumipókokkal erősített monstrumot, mely egyelőre nem akar mozdulni.

Városvédők egy csoportja ugyanakkor mély felháborodását és csalódottságát fejezte ki. A „Szövetkezei kis nyugdíjasok Klubbja” Facebook-oldalon megjelent poszt szerint „Nem hisszük el, hogy ez megtörténhet. Mi még jártunk bulizni a Szőke Tiszára, amikor ezek a pernahajderek még csak meg sem születtek!! hát esznek ezek rendesenn?”.

Kerestük az ügyben a hajó korábbi tulajdonosát és az örökségvédelmi minisztériumot is, de az emailek elküldése és a cikkünk megjelenése közti 8 percben nem kaptunk választ.