Feloldják a férfiak kijárási tilalmát, a nőknek továbbra is otthon kell maradniuk
Reklám

BUDAPEST – Módosít a kormány a kijárási korlátozások rendszerén, jelentette be hajnal háromkor tartott rendkívüli sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt. A kisebbik kormánypárt politikusa szerint bár Magyarország valóban keményen, kesztyűs kézzel bánt el a koronavírus-járvánnyal, továbbra is szükséges a védekezés. „Ezért új kijárási rendet vezetünk be Magyarország teljes területére. A rendeletben foglaltak szerint május 11-től a férfiak szabadon járhatnak dolgozni, és indokolt esetben szórakozni is” – fogalmazott Semjén. Indokolt esetnek számít, ha az egyén fáradt, magányos, vagy nyűgös.

Fontos említést tenni ugyanakkor arról is, hogy a nőknek – védelmük érdekében – ezentúl tilos lesz elhagyni lakhelyüket, illetve a következő pontok szerint kötelesek élni legalább a járványhelyzet végéig:

  1. Mossanak minél gyakrabban kezet!
  2. Ügyeljenek a háztartás állapotára, tisztán tartására! (Pl.: „Ott kimaradt egy folt!”)
  3. A pihenőidőt leszámítva (10:00-10:15, illetve 19:00-19:30 között) tartózkodjanak a konyhában vagy a fürdőszobában!
  4. Gondoskodjanak környezetük megfelelő élelmiszerellátásáról az un. főzés és sütés technológiák bevetésével!
  5. Legkésőbb minden tizedik hónapban hozzanak világra legalább egy csecsemőt!

„Nehéz idők ezek, de tudjuk, sikerülni fog. Együtt, együtt sikerülni fog, vizslát emberek!” – zárta sorait a politikus, aki arról is szót tett, hogy a kormány egy újfajta plakáttípust is elkezd kitapasztani hamarosan országszerte. Az új kiírásokon ezentúl A nők maradjanak otthon felirat hirdeti majd az igét, mellette pedig Novák Katalin fog kakaót szürcsölgetni egy kezeslábas pizsamában, illusztrációként.