Hétfőtől Magyarországon is elérhető az ESET koronavírusirtó vakcinája
Reklám

BUDAPEST – A világhírű vírusirtót, a NOD32-t fejlesztő szlovákiai techcég, az ESET, spol. s r.o. is piacra dobta saját vakcináját januárban. Richard Marko igazgató szerint kiemelten fontos, hogy felvegyék ők is a harcot, és bár elsősorban számítógépes vírusokra vannak szakosodva, hiszik, hogy van értelme az átállásnak. „Ha a MOL tudott kézfertőtlenítőt gyártani, mi is tudunk vakcinát” – mondta a Szegedi Időknek Marko. Hozzátette: az ESET koronavírusirtója hétfőtől érhető el országunkban is, ahová első körben 5000 adagot szállítanak.

A többi vakcinával szemben azonban az ESET termékét nem kell egyben megvásárolnunk, van lehetőség előfizetésre is. Ha például egy évre szeretnénk védettséget szervezetünk számára, az 1490 forintba kerül majd, amivel Marko szerint a szegényebb rétegek számára is lehetőség lesz az államilag előírt időpont előtti beoltásra. „Biztosítunk továbbá mindenki számára – aki igényli – 30 napos próbaverziót, amelyet lejártakor vagy fizetősre újít a felhasználó, vagy lejár védettsége, és újra kitett lesz a koronavírus-fertőzésnek” – fogalmazott a cégvezető.

Az ESET vakcináját január 15-ével fogadta el az Európai Unió, e naptól pedig a cég részvényei is nagy mértékű növekedésnek álltak, sokan látják ugyanis a pénzügyi lehetőséget az előfizetés-alapú járványkezelésben.