Aranyéremmel tér haza Nemesi Pál az olimpiáról
Reklám

Tokió – A szegedi Nemesi Pál szerezte meg a 21. érmet a tokiói olimpián, ráadásul egy arannyal gazdagította éremtáblánkat a magyar közbeszerző. A 87 kilós sportoló az üzbég kormányközeli vállalkozó, Akzsol Muhmadov ellen mérkőzött meg, akit nagy fölénnyel győzött le: a 60 percig tartó meccsen Nemesi Pál 113 közbeszerzést nyert el, míg ellenfele mindössze 106-ot.

Nézzük röviden, hogyan is zajlott a mérkőzés. Az üzbéget pár másodperc után máris figyelmeztették szabálytalan lökdösése miatt, majd össze is fejeltek Nemesivel. Ez a két jelenet jól mutatta, mekkora feszültség volt a két sportolóban.

Az elején Mahmudov aktívabb volt, ráadásul Nemesit megintették korrupciógyanús pályázat miatt, amivel egypontos hátrányba került a magyar. A második menetből 12 másodperc telt el csak el, amikor Nemesi éppen néhány dollárral csak, de Muhmadov alá pályázott egy csatornázási gigaberuházáson és így egyenlített. A meccs további részében szinte megállás nélkül osztották a pályázati jelentkezéseket, majd Nemesit büntették, amiért a közönségből próbált alvállalkozókat toborozni egy kolorádói autópálya megépítéséhez. Hiába kapott ezért ötpontos büntetést, így is 7 ponttal verte az üzbéget.