Szegedre látogat J. J. Abrams
Reklám

Lépegető az első Galaktikus melegfelvonuláson. Fotó: Rey

HOLLYWOOD, SZEGED — Szegedre látogat J. J. Abrams, a felújított Belvárosi Mozi átadási ünnepségének vendége lesz a Star Wars legújabb, 9. részének premier előtti vetítése miatt, ami a ‘Skywalker kora’ magyarítást kapta. Lapunknak sikerült őt elérnie és egy rövid beszélgetést folytattunk a híres rendezővel, mesélt nekünk egy kicsit az új filmjéről. Aki esetleg még nem hallott volna erről a filmről, nézze meg a magyar nyelvű trailerét.

Mindenki ismeri ugyebár a híres AT-AT lépegetőt, Lépegetőt, aki jó pár éve tiszteletét tette városunkban, szintén télen:

Lépegető a Dóm téren. Ekkor még nem tudta, hogy meleg, mivel hideg volt. Fotó: Galaktikus Birodalom Távirati Iroda

A Star Wars rendezője, Abrams arról mesélt nekünk, hogy Lépegető a melegében bejelentett legújabb részben is szerepelni fog. Sejtelmesen utalt rá, hogy az új részben több LGBTQ jelenlét is lesz, méghozzá Lépegető személyében, aki leszbikus. ‘A Star Wars mindig is a sokszínűségről szólt’ – ecsetelte nekünk. ‘Akár úgy, hogy az Új Remény c. epizód végén kitüntetéseket kaptak fehér karakterek, vagy az elképesztően pontos zsidó és karibi sztereotípiák jelenléte a Baljós Árnyak c. epizódban, fontos, hogy mindenkinek legyen egy karakter akivel azonosulhat!’ – mondta.

Abrams folytatta azzal, hogy nagyon izgatott, amiért a legújabb epizódban is folytatódik ez a trend, ugyanis a közönségnek egy leszbikus páncélos járgányt ad amivel azonosulni tudnak. ‘Látni fogjuk, ahogy ez az összterepes páncélos szállítójárgány felfedezi a szexuális identitását, majd a szenvedését amin keresztülmegy, miután rájön, hogy ő az egyedüli leszbikus lépegető az ismert galaxisban.’ – mondta a rendező.

Abrams tovább magyarázta, hogy Lépegető karaktere fel lesz világosítva Rey-el való beszélgetései során, mivel Rey folyékonyan beszél birodalmiul, természetesen. ‘Mi úgy hisszük, hogy haladó szemléletmóddal felvértezni a Star Wars filmeket egy jó út afelé, hogy felkavarjuk az állóvizet’ – foglalta össze. ‘Ez mindig egy nagyon jó dolog.’

Cikkünk megjelenése idejében a film produkciós csapata épp lázasan rakott még több AT-AT lépegetőt a filmbe, hogy minden szexuális orientáltságnak legyen egy megfelelője.