Hihetetlen! Otthon is fizetőssé válik a parkolás Szegeden
Reklám

SZEGED – Eljött ezen nap is, a szegedi önkormányzat fizetőssé teszi az otthon, saját garázsban, illetve telken történő parkolást is egy új, titokban elfogadott rendelet szerint, melyről először a Szegedi Idők ír egy szerkesztőségünk tulajdonába került dokumentum alapján. Ennek értelmében ezentúl köteles parkolódíjat fizetni minden Szeged közigazgatási területén leparkolt autó tulajdonosa, amennyiben a parkolás magánterületen történik. Azaz ha saját garázsunkba állunk be, kötelesek leszünk SMS-ben, vagy ha a közelben van, automatában jegyet váltan.

Ez persze furcsának tűnhet, Szabó Ákos jogász magyarázata alapján azonban nagyon is úgy tűnik, hogy teljesen legálisan vezethette be a rendeletet a város. „Hiába magánterület a garázsunk, vagy a fű a kertben, mégis Szegeden található, amitől egy különös jogi kiskaput kihasználva lehetséges a dolog. Úgy kell elképzelni az egészet, mint amikor tejszínhabot nyomunk a kürtőskalácsra, és az nem esik le róla” – fogalmaz Szabó.

A dokumentum szerint ráadásul már 2020. január 1-ével érvénybe lépett a változtatás, ezért aki eddig nem váltott jegyet a garázsába, az komoly büntetésre is számíthat, melynek összege százezereket is kitehet, ha összeadjuk a büntetést minden napra. Hogy van-e módszer, amivel megkerülhető az önkormányzat kapzsisága, az egyelőre nem tiszta, de néhányan már kitaláltak félmegoldásokat. „Hallottam olyat, aki kilométerekre lakásától, egy mezőn parkol, más nem ment haza hetek óta, mert nem tudja hogyan kell autó nélkül. Őrület, az tuti szent” – mondta Szabó, aki január eleje óta kénytelen a csórókkal együtt villamossal utazni.